2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Maltos vištienos piršteliai

Recepto kaip ir nėra, tiesiog turėjau vištienos faršo ir pasitelkiau improvizacija. Gavosi puikūs, paprasti pietūs, kurie patiko visai šeimynai.



400 g vištienos faršo
1 kiaušinio
druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių
maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika)


Į vištienos faršą suberiame druskos, juodųjų pipirų ir česnako granulių, įmušame kiaušinį, išmaišome ir paliekame apie 2 val. marinuotis.
Iš vištienos faršo suformuojame pirštelius, juos apvoliuojame džiūvėsėliuose ir apkepame aliejuje apie 1-2 minutes iš abejų pusių. Į kepimo indą sudedame suglamžytą foliją (kad į griovelius subėgtų riebalai). Kepame iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Jei kepsime su bulvėmis, jas į orkaitę įdedame anksčiau, nes jų kepimas užtrunka apie 1 val.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą