2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Balandėliai

Mūsų šeimoje balandėliai yra labai mėgstami. Gaminti juos išmokau iš mamos. Variacijų kaip juos pagaminti yra visokių, bet šitie, mūsų šeimoje gaminami, mums yra skaniausi ir net nesinori bandyti kitų. Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 15 balandėlių.



1 didesnio kopūsto
1 didesnės morkos
lauro lapų, pipirų žirneliais
2 valg. šaukštų pomidoro padažo
2 valg. šaukštų grietinės

Įdarui:
500 g maltos kiaulienos
150 g virtų ryžių
2 svogūnų
druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių



Kopūstą išplauname, išpjauname kotą ir dedame 5 min. į mikrobangę, lapai turėtų atsiskirti, jei ne, įdėkite dar į mikrobangę. Atskirus lapus užpilame verdančiu vandeniu ir verdame 5 min. Po to išjungiame ugnį ir lapus paliekame vandenyje.
Maltą kiaulieną sumaišome su virtais ryžiais, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir česnako granulių. Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame. Įmaišome į maltą mėsą.
Imame kopūsto lapą, nupjaumame išstorėjimą, (kuris buvo šalia koto) ant galo dedame kupiną šaukštą maltos mėsosužlenkiame dvi kraštines ir susukame.
Susuktus balandėlius sudedame į puodą, užpilame vandeniu, sededame supjaustytas morkas, lauro lapus, juoduosius pipirus, druskos ir verdame apie 35 min. Po to sudedame pomidorų padažą ir grietinę ir verdame dar 15 min. Jei mėgstame į puodą sudedame žalias skustas bulves. Patiekiame su grietine, mėgstantiems galima paskaninti ir pomidorų padažu.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą