Tešlai:
5 kiaušiniai
5 valg. šaukštų miltų
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
skysto medaus sulaistymui
Iš kiaušinių, druskos ir miltų išminkome
tešlą. Paruoštą tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio ir formos
gabalėliais (aš visada pjaustau trikampiais). Į keptuvę įpilame aliejaus, į
įkaitintą aliejų dedame supjaustytus gabalėlius, kai jie pradeda pustis
(atsiranda puslelių) apverčiame juo ir kepame iš kitos pusės (turi gražiai
pagelsti).
Kai iškepame visus gabalėlius galima formuoti
skruzdėlyną. Ant lėkštės išdėliojame vieną sluoksnį iškeptų gabalėlių apipilame
skystu medumi, ant viršaus vėl dedame sluoksnį gabalėlių ir vėl pilame medaus.
Taip sudėliojame visus gabalėlius ir skruzdėlynas pagamintas (esant norui
galima dar apibarstyti aguonomis).
Skanaus!
Labai gražiai atrodo...
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Panaikinti