2015 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Citrininis-kokosinis pyragas

Skanus, toks drėgnas, aromatingas ir paprastai pagaminamas pyragas, jo receptas nužiūrėtas žurnale "Kepiniai". Išbandytas taip pat citrinas pakeičiant apelsinais, neblogas skonis, bet visgi su citrinomis skaniau.


125 g kambario temperatūros sviesto
250 g cukraus
2 kiaušiniai
60 g kokoso drožlių
225 g miltų
250 ml pieno
vienos citrinos žievelių

Aplaistymui, apibarstymui:
pusės citrinos sulčių
miltinio cukraus


Minkštą sviestą su cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Įmaišome kokoso drožles, miltus, pieną ir citrinos žievelę. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (patikriname mediniu smeigtuku, ar pyragas iškepęs).
Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės, truputį atvėsiname, apšlakstome citrinos sultimis ir apibarstome cukraus pudra.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą