2015 m. vasario 10 d., antradienis

Kijevo kotletas

Pati labai mėgstu kijevo kotletus, todėl labai norėjau juos išmokti pasigaminti pati. Bandymų buvo tikrai daug ir pagal įvairius receptus. Skonio atžvilgiu visada pavykdavo gerai, gaudavosi skaniai, bet nei ištirpusio sviesto nei išvaizdos nebuvo. Vieną gražią dieną mama kijevo kotletų receptą perskaitė rusiškame laikraštyje "Экспресс Неделя", išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti.



500 g maltos vištienos
60 g sviesto
žalumynų
druskos, pipirų, česnako skiltelių
2 kiaušiniai
miltų
džiūvėsėliai (paprikos skonio)
aliejus


Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų. Sviestą sumaišyti su mėgstamais žalumynais, česnakais, susukti į kepimo popierių ir padėti sušalti į kamerą.
Maltą vištieną ir sviestą padaliname į 5 dalis. Paimame dalį mėsos, į jos vidų įdedame sviesto (lyg darydami cepelinus). Kiaušinius išplakame su dviems šaukštais šalto vandens. Suformuotus kotletus apvoliojame miltuose, po to kiaušiniuose ir po to džiūvėsėliuose. Dedame juos 10 min. į šaldymo kamerą. Ištraukus vėl apvolioti kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje apie 10-15 min. Reikia stebėti, kad aliejus per daug neįkaistų, nes tada išorėję kotletai bus iškepę, o viduje - žali.


Skanaus!

2 komentarai: