Pagal šaltinį reikėjo kepti 8-10 cm skersmens sausainius, man pasirodė per dideli, sumažinau iki 5 cm; iš nurodyto kiekio man gavosi 60 sausainių, kuriuos išdėliojau dvejose skardose ir kepiau kartu, taigi kepimo procesas pagreitėjo.
Tešla:
100 g cukraus
200 g sviesto
1 kiaušinis
300 g miltų
Viršus:
40 g cukraus
40 g medaus
40 ml grietinėlės,
arba pieno, arba sutirštinto pieno
30 g sviesto
150 g saulėgrąžų
Miltus sumaišome su
cukrumi. Įtarkuojame šaltą sviestą, pirštais sutriname viską iki trupinių.
Įmušame kiaušinį ir išminkome tešlą. Paliekame ją 30 min šaldytuve.
Atvėsusią tešlą ant
truputį miltuoto paviršiaus iškočiojame (apie 4 mm storio), išpjauname norimo
dydžio sausainius, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (man gavosi
dvi skardos) ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Kol sausainiai kepa
paruošiame viršų:
Į ugniai atsparų indą
sudedame cukrų, medų, pieną ir svietą, kaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį
ir maišant verdame viską apie 1 min. Po to nuimame nuo ugnies ir sudedame
saulėgrąžas.
Pakepusius sausainius
ištraukiame iš orkaitės, uždedame ant jų saulėgrąžų masės ir vėl kepame apie 10
min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą