2015 m. kovo 6 d., penktadienis

Žuvies kotletai

Kažkaip visada buvau tokios nuomonės, kad žuvies kotletų gaminti nemoku. Tik vakar kilo mintis, o kodėl gi ne? Turėtų būti tas pats kaip ir su mėsa. Taigi nupirkau lydekų filė, smulkiai supjausčiau (nes mėsmalės neturiu) ir pagaminau. Tiek greitas pagaminimas, tiek išvaizda, tiek skonis man labai patiko. Nuo šiol juos gaminsiu tikrai dažnai.


800 g lydekų filė
1 didelis kiaušinis
4 riekelės batono
pieno
druskos, pipirų (arba kitų mėgstamų prieskonių)


Lydekos filė labai smulkiai supjaustome, arba sumalame mėsmale. Kiaušinį su druska ir pipirais paplakame, įpilame į žuvies masę, išmaišome. Nupjauname batono riekelių pluteles ir pamerkiame į pieną, paliekame, kad gerai įmirktų. Po to išimame išmirkusi batoną, išspaudžiame ir sudedame į žuvies masę, gerai išmaišome, kad batonas pasiskirstytų. Paimame dalį žuvies masės, suformuojame norimo dydžio kotletą, apvoliojame džiūvėsėliuose, dar gerai suspaudžiame ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (užtruks apie 15-20 min.).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą