2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Naminiai irisai

Šių saldainių receptą radau čia. Perskaičiau pagalvojau: ir kas čia tokio?, ingridientai labai paprasti o ir gaminimas labai paprastas, reikia išbandyti, nejaugi pavyks? Ir ką gi, saldainiai gavosi superiniai. Aišku tas valandos maišymas trūko amžinybę, bet buvo verta. Sunkoka buvo atplėšti foliją nuo saldainių masės, tai kitą kartą tikrai viską dėsiu į silikoninę formą, bus mažiau vargo.



400 g grietinės
400 g cukraus
40 g sviesto


Į karščiui atsparų indą sudedame grietinę ir cukrų, nuolat maišant kaitiname ant silpnos ugnies.
Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60-70 min.), išjungiame viryklę, sudedame sviestą ir gerai išmaišome. Gautą masę supilame į saldainių formeles ar folija išklota skardą (naudojau stačiakampę 26x19 cm) ir laikome šaldytuve, kol sukietės. Po to aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Saldainius laikome šaldytuve, nes ilgai pastovėję jie suminkštėja.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Irisai pagaminti pagal si recepta buna tasus, limpa prie dantu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent tokie, kokius mums senelė pirko prieš maždaug 20 metų, ne taip kaip dabartiniai, birantys... Kiekvienam savo skonis.

      Panaikinti
  2. O sviestas, čia puodeliui sutept?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, kai pakaitiname cukrų su grietine išjungiame viryklę, tada sudedame sviestą ir gerai išmaišome.

      Panaikinti