400 g grietinės
400 g cukraus
40 g sviesto
Į karščiui atsparų indą sudedame grietinę ir
cukrų, nuolat maišant kaitiname ant silpnos ugnies.
Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį
ir sutirštės (tai įvyks po 60-70 min.), išjungiame viryklę, sudedame sviestą ir
gerai išmaišome. Gautą masę supilame į saldainių formeles ar folija išklota
skardą (naudojau stačiakampę 26x19 cm) ir laikome šaldytuve, kol sukietės. Po to aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Saldainius laikome šaldytuve, nes ilgai pastovėję jie suminkštėja.
Skanaus!
Irisai pagaminti pagal si recepta buna tasus, limpa prie dantu.
AtsakytiPanaikintiBūtent tokie, kokius mums senelė pirko prieš maždaug 20 metų, ne taip kaip dabartiniai, birantys... Kiekvienam savo skonis.
PanaikintiO sviestas, čia puodeliui sutept?
AtsakytiPanaikintiNe, kai pakaitiname cukrų su grietine išjungiame viryklę, tada sudedame sviestą ir gerai išmaišome.
Panaikinti