Šiandien mūsų džiaugsmui Tiramisu torto receptas (šaltinis „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“).
Biskvitui:
6 kiaušiniai
160 g cukraus
140 g miltų
25 g bulvių krakmolo
1 valg. šaukšto tirpios kavos granulių ar
miltelių
60 g sviesto
Kavos sirupui:
150 g kavos ekspreso
150 g cukraus
Šokoladiniam kremui:
300 ml grietinėlės 35% riebumo
1 valg. šaukšto cukraus
120 g juodojo šokolado
Mascarponės kremui:
350 g mascarpone sūrio
4 valg. šauktų kavos sirupo
Šonams aptepti:
150 g mascarpone kremo
1 valg. šaukšto cukraus pudros
100 ml grietinėlės 35% riebumo
100 ml grietinėlės 35% riebumo
Biskvito paruošimas.
Jeigu du biskvitus kepsime vienu metu, tai
tešlą gaminame vieną kartą, jei netelpa mums į orkaitę, ar neturime dviejų
vienodų kepimo formų, tada biskvito tešlą ruošiame du kartus, du kartus ir
kepame.
Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Miltus
sumaišome su krakmolu ir kavos milteliais. Plakame kiaušinius su cukrumi geras
5 minutes, kad masė kaip reikia suputotų. Po to ant viršaus užberiame daugiau
negu pusę miltų mišinio ir šluostele (su kuria kiaušinius plakame) verčiamaisiais judesiais įmaišome
miltus, stengiamės kad mentelė judėtų vertikaliai (ne ratais). Po kokių 8
judesių suberiame likusius miltus ir vėl pamaišome. Miltų vis dar gali matytis.
Po to palei kraštus supilame ištirpintą sviestą ir vėl atsargiai pamaišome.
Masė truputį susitrauks. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, po to
konditeriniu teptuku vos vos patepame kepimo formos kraštus ir dugną ištirpintu
sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 175ºC
įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Sirupas.
Karštą kavą sumaišome su cukrumi, maišome kol
pastarasis ištirpsta.
Šokoladinis kremas.
Grietinėlę ir cukrų pakaitiname iki virimo.
Šokoladą sulaužome gabaliukais. Ant šokolado užpilame karštą grietinėlę ir
intensyviai maišome, kad šokoladas ištirptų. Kai masė susilygins leidžiame
kremui atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Atšąlusią masę išplakame, kad gautųsi tepamos konsistencijos kremas.
Mascarponės kremas.
Į mascarpone sūrį įpilame kavos sirupo ir
šaukštu gerai išplakame.
Formuojame tortą.
Abu biskvitus perpjauname pusiau. Dedame pirmą
biskvitą į tortinę ir palaistome jį sirupu (mažiausiai 2-3 šaukštai). Dabar
užtepame mascarpone kremo, ant viršaus dedame kitą biskvito lakštą. Vėl
suvilgome jį sirupu ir tepame visą šokoladinio kremo sluoksnį. Po to ant
viršaus vėl biskvitą, vėl jį suvilgome ir dedame likusį mascarpone kremo
sluoksnį, po to suvilgome paskutinį biskvito lakštą ir dedame suvilginta puse į
apačią. Ant viršaus ir šonų patepame mascarpone sūriu sumaišytu su cukraus
pudra ir išplakta grietinėle. Puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą