2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Karamelinis tinginys pagal Beatą

Kai už lango toks oras, tai tik tinginius ir norisi gaminti. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje "Beatos virtuvė" laidoje ir užsimaniau išbandyti ir palyginti su tradiciniu tinginiu. Taigi skonis geras, kaip gali būti kitaip - šokoladas, karamelizuotas pienas ir sausainiai. Siūlau išbandyti :)


360 g sausainių
150 g avižinių sausainių
100 g sviesto
397 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno (Rududu)
50 g juodojo šokolado
20 g pieninio šokolado


Sviestą, karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Dviejų rūšių sausainius sutrupiname ir užpilame juos paruošta skysta mase. Viską gerai išmaišome. Formą išklojame kepimo popieriumi (blizge puse į viršų), sukrečiame į ją gautą masę, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą