2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Šokoladinis braškių tortas

Kaip smagu tokiu oru valgyti braškių tortą :) Kai sėdi prie židinio, uždarai akis ir tortas tirpsta burnoje, galima apsigauti, kad yra vasara. Tortas gavosi improvizuojant.  Čia puikiai pasitarnavo vasara pagaminta braškių tyrė, nors neabejoju, kad ji žaibiškai dingtų ir su šviežiomis bandelėmis.  Torto skonis puikus :)


Biskvitui:
2 kiaušinių
50 g miltų
50 g cukraus
20 g sviesto
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g juodojo šokolado

Varškės kremui:
500 g kreminės varškės
250 g plakamosios grietinėlės
100 g baltojo šokolado
2 valg. šaukštų želatinos
80 ml vandens
2 valg. šaukštų cukraus pudros

Želė sluoksniui:
400 ml vandens
40 g braškių skonio želė

Braškių užpilui:
400 ml braškių tyrės
jei braškių tyrė buvo be cukraus, tai įdedame pagal skonį (apie 2-3 valg. šaukštus)
1,5 valg. šaukštų želatinos
60 ml vandens


Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame mažiau vandens. Paliekame šaldytuve.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės. Įpilame garų vonelėje ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuojame, ar ištirpiname garų vonelėje, ataušusį įmaišome į varškės masę. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilame ant biskvito, po to dedame paruoštos želė drebučius (per tą laiką kol paruošiame padą ir varškės kremą želė nespėja iki galo sutvirtėti, bet ir nereikia, tai ji tolygiau pasiskirsto), po to likusią 2/3 dalį varškės ir statome į šaldytuvą, kol sustings ir paruošime braškių užpilą.
Želatiną, skirtą užpilui, užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies ir pilame ją braškių tyrę, išmaišome. Užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Paliekame šaldytuve (geriausia per naktį).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą