2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Britiška duona

Tai buvo mano debiutas duonos gaminime. Receptą radau čia. Labai, labai patiko; dabar duoną namie gaminsiu dažniau. Gal kurią gražią dieną pasiryšiu išbandyti išsikepti ir juodą duoną su raugu, tikiuosi ta diena ateis :)



560 g kvietinių miltų
10 g jūros druskos
10 g cukraus
2 g sausų mielių
20 g sviesto
100 ml pieno
200 ml šalto vandens


Į dubenį įpilame pieno, vandens ir ištirpinto sviesto. Sausus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir įdedame į šlapius. Rankomis minkome tešlą 15 min. Tešlos konsistencija gaunasi lyg kokia kramtoma guma, minkyti tikras malonumas. Išminkytą tešlą sudedame į indą, kuriame kepsime ir uždengus paliekame kelioms valandoms. Po to, kepimo formą su tešla įdedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį. 
Ryte tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame atšilti kelioms valandoms. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 2400C ir įdėti dubenėlį su vandeniu. Kai orkaitė įkais (vanduo turi burbuliuoti) tuomet paruoštą tešlą dedame į orkaitę ir kepame 10 min. Po to išimame dubenėlį su vandeniu (nuo vandens susidarys drėgmės efektas, kuris padės susidaryti storai traškiai plutelei, tokiai, kaip vaikystėje) ir sumažiname temperatūrą iki 1800С ir kepame dar 25 min. Atvėsiname ir ragaujame.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą