2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Keptas tinginys

Apie šį pyragą sužinojau iš mitų griovėjų. Po to svečiuose išgirdau gerų atsiliepimų ir nusprendžiau pati pabandyti. Pagaminti pyragą labai paprasta. Man pačiai jo skonis nelabai patiko, o kitiems šeimos nariams, kurie dar ragavo, patiko ir net labai. Jei kitą kartą gaminčiau, pakeisčiau bananus kitais vaisiais.



500 g kreminės varškės
397 g saldinto kondensuoto pieno
½ citrinos žievelės ir sulčių
360 g sausainių ( pvz. Gaidelis, Optima)
2 didelių bananų
kakavos


Kreminę varškę sumaišome su kondensuotu pienu, pusės citrinos žievele ir jos sultimis. Gerai išmaišome ir paragaujame, jei reikia įdedame dar 1 valg. šaukštą cukraus.
Sausainius sulaužome. Į kepimui skirtą indą dedame sumaigytą bananą, ant jo pusę sulaužytų sausainių ir užpilame pusę varškės masės. Šiek tiek pamaišome. Vėl dedame bananą, likusius sausainius ir užpilame likusia varškės mase. Įsmeigiame kelis sausainių gabalėlius. Paliekame kambario temperatūroje apie 30 min., kad sausainiai suminkštėtų ir kremas įsigertų. Kepame iki 1800C  įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Ištraukus apibarstome kakavos milteliais. Galima ragauti dar šiltą.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą