2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Skanieji pusryčių kiaušiniai

Šį receptą nusižiūrėjau knygoje "Beatos virtuvė". Kai ką dariau savaip ir nedariau autorės siūlomo padažo, o tiesiog sutepiau mėgstamu majonezu. Puikus pusryčių patiekalas, kurį tikrai dar gaminsiu :)


4 riekelių batono
4 kiaušiniai
4 gabalėliai šaltai ar karštai rūkytos šoninės
majonezo

Kiaušinius įmušame į atskirus dubenėlius. Puode užviriname vandenį, išjungiame ugnį ir pamažu, po vieną, nuleidžiame kiaušinius į karštą vandenį, paliekame uždengus puodą dangčiu apie 10 min. Po to vėl įjungiame ugnį ir viriname, laikas priklauso nuo norimo trynio konsistencijos, aš mėgstu kietai virtus kiaušinius, tai verdu dar apie 5 min.
Batoną paskrudiname. Šoninė apkepame keptuvėje.
Ant batono dedame pakepintą šoninę, ant jos – išvirtus kiaušinius. Pagardiname majonezu.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą