2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

Amerikietiškas pyragas

Ši receptą radau Jelenos tinklaraštyje. Labai paprasti ingridientai, labai paprastas pagaminimas ir labai nepaprastas skonis. Patiko labai labai - 10 balų. Tikrai gaminsiu dar ne kartą ir bandysiu įvairių įdaro variantų :)



Tešlai:
360 g kakavinių sausainių
150 g sviesto
2 kiaušinio baltymų
žiupsnelio druskos
1 valg. šaukšto cukraus

Įdarui:
4 kiaušinio trynių
397 ml saldinto kondensuoto pieno
7 valg. šaukštų citrinos sulčių
½ citrinos žievelių


Sausainius blenderiu kuo smulkiau sutriname (iki trupinių). Įmaišome cukrų. Sviestą ištirpiname, supilame į dubenį su sausainiais ir gerai išmaišome. Kiaušinio baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir įmaišome į sausainių masę. Gauta tešla išklijuojame kepimo formos dugną bei sieneles ir padedame į šaldytuvą apie 1 val. Ištraukus kepame iki 1700C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimame ir paliekame atvėsti (aš atvėsti nepalikdavau, iš karto piliau įdarą ir vėl dėjau į orkaitę kepti).
Įdarui kiaušinio trynius gerai išplakame, po truputį įmaišome kondensuotą pieną, po to citrinų sultis ir pusės citrinos žieveles. Įdarą supilame ant pado (jei šonai per daug pakelti galima juos paskaudus užlenkti, lyg padaryti krepšelį, bet galima ir palikti ir aukštesnius). Vėl kepame iki 1700C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti, tada paliekame šaldytuve ne mažiau 6 val.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Skonis pasakiškas - saikingai saldus, jaučiasi citrinos natos. Man teko garbė ragauti :) Būtinai gaminsiu. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti