2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Vištiena su morkomis ir ryžiais

Šį receptą radau vienoje iš parduotuvės Rimi skrajučių. Gana paprastai pagaminamas ir skanus patiekalas.


apie 800 g vištienos
2 morkų
250 ml ryžių
50 ml aliejaus
30 g sviesto ryžiams + apie 20 g vištienos ir morkų pakepinimui
50 g fermentinio sūrio
250 ml konservuotų žaliųjų žirnelių


Pasūdytame vandenyje išverdame vištieną ir griežinėliais supjaustytas morkas. Išgriebiame vištieną, mėsą atskiriame nuo kaulų susmulkiname ir pakepiname ištirpintame svieste kartu su virtomis morkomis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame ryžius, gerai išmaišome ir kepiname kelias minutes. Užpilame juos 3 stiklinėmis perkošto sultinio, įberiame prieskonių, druskos ir uždengus kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol ryžiai suminkštės. Baigiant kepti įdedame sviesto ir smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio. Į ryžius suberiame konservuotus žirnelius ir gerai išmaišome.
Į lėkštę sudedame ryžius, o per vidurį pakepintą vištieną. Puošiame pomidorais ir mėgstamais žalumynais.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą