2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Beatos šokoladiniai sausainiai su karamele

Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš "Beatos virtuvė" laidų ir susigundžiau pabandyti. Kaip ir pati Beata pažymėjo, kad sausainiai labai trapūs, tirpstantys burnoje. Taip gavosi, kad nupirkome saldainių "Karvutė" asorti ir jie buvo su riešutais, saulėgrąžomis ar paprasti. Skoniui tai tikrai nesutrukdė.



200 g sviesto
2 valg. šaukštų miltinio cukraus + sausainių apvoliavimui
2 valg. šaukštų kakavos
150 g miltų
70 g bulvių krakmolo
apie 7 vnt. saldainių „Karvutė“


Išplakame kambario temperatūros sviestą. Miltus sumaišome kartu su miltiniu cukrumi, kakava ir bulvių krakmolu. Į sviesto masę įmaišome sausus produktus. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą apie 30 min.
Tešlą imame šaukšteliu ir formuojame kamuoliukus, juos apvoliojame miltiniame cukruje ir dedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Kiekvieną rutuliuką paspaudžiame per vidurį, t.y. padarome duobutes, į kurias sudedame po gabalėlį saldainio.
Kepame iki 1900C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą