2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Kumpio ir sūrio pyragas

Šį receptą radau knygoje „Kepiniai“ (žurnalo ManoNamai receptai, 2006). Pyragas patiko, trapi tešla su kumpiu ir sūriu, mmm... Puikus patiekalas tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. 



Tešlai:
350-400 g miltų
225 g kambario temperatūros sviesto
2-4 valg. šaukštų šalto vandens
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinis pyragui aptepti

Įdarui:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
300 g virto kumpio
50 g ištirpinto sviesto
100 g baltos duonos kubelių
200 g grietinės
3 skiltelių česnako
juodųjų pipirų
2 kiaušinių baltymų


Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame kiaušinių trynius, po kiekvieno gerai išplakant. Įpilame 2 šaukštus vandens. Miltus persijojame su druska ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Jei tešla pernelyg trapi įpilame dar vandens. Sulipdome rutulį ir padedame šaltai apie 30 min.
Kumpį supjaustome kubeliais, sumaišome su sūriu, balta duona. Baltymus išplakame iki putų, įmaišome grietinę, ištirpintą sviestą, susmulkintą česnaką ir juoduosius pipirus. Kumpio masę sujungiame su baltymų mase ir gerai išmaišome.
Kepimo formą užklojame kepimo popieriumi ir joje paskirstome pusę tešlos, suformuojame ir sieneles, subadome šakute. Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Ant pakepusio pado dedame įdarą, ant jo iškočiotą kitą dalį tešlos (truputį palikus papuošimui). Išlyginame, užspaudžiame kraštus, ant viršaus išdėliojame pyrago puošmenas ir aptepame kiaušiniu. Kepame dar apie 30 min. Jeigu matome, kad viršus greitai ruduoja, pyragą uždengiame folija.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą