2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Šokoladiniai gabalėliai su sūrio kremu

Šį receptą radau Neringos bloge. Gavosi skanūs pyragaičiai, tik kitą kartą naudočiau pirktinius kiaušinius, nes nuo kaimiškų sūrio sluoksnis tapo geltonas :)



Tešlai:
125 g sviesto
100 g juodojo šokolado
1 kiaušinis
150 g miltų
100 g cukraus

Sūrio kremui:
250 g varškės sūrio (naudojau Philadelphia)
150 ml cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinis
100 ml 10% riebumo grietinėlės

Šokoladą su sviestu ištirpiname vandens garų vonelėje. Kiaušinį išplakame su cukrumi, supilame pravėsusį šokoladą, persijotus miltus ir gerai išmaišome. Šdedame į kepimo formą, naudojau silikoninę, tai tik truputi patepiau aliejumi. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Per tą laiką pasiruošiame sūrio kremą. Varškę išplakame su cukrumi, greitinėle, kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.
Paruoštą varškės masę supilame ant šokoladinio pagrindo ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje dar 25 min. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti orkaitėje, o kai visiškai atvės dedame į šaldytuvą 3 valandoms.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą