2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Spalvingi šokoladiniai triufeliai

Šį labai paprastą receptą radau knygutėje "Berniukai virtuvėje". Labai gražiai atrodantys saldainiai, kurių norėjo paragauti ne tik vaikai. Iš nurodyto kiekio man gavosi 12 vnt. Ruošiau dieną prieš dukrytės gimtadienį, tai teko slėpti giliai šaldytuve, kad būtų kuo pavaišinti kitus vaikus. Vaikai buvo sužavėti, tad manau teks gaminti dar ne kartą :)


100 g baltojo šokolado
2 valg. šaukštų grietinėlės
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Papuošimui:
smulkių spalvingų saldainiukų
pagaliukų ar mažų popierinių formelių


Į karščiui atsparų indą sudedame gabalėliais sulaužytą šokoladą ir grietinėlę. Į didesnį puodą įpilame vandens ir jį užviriname. Dubenėlį su šokoladu įstatome į didesnįjį (kaip į karšto vandens vonelę). Maišydami ištirpiname šokoladą ir įmaišome vanilinį cukrų. Dubenėlį su šokolado mase dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (man prireikė apie 4 val.). Iš sustingusios šokolado masės rankomis formuojame mažus rutuliukus ir apvoliojame juos saldainiukuose. Užmauname ant medinių pagaliukų ar dedame į mažas popierines formeles. Vėl dedame į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.


Skanaus!

12 komentarų:

  1. Atrodo labai gražiai, neabejoju, kad vaikams patiko :) Tikriausiai būtų skaniau be spalvotų žirniukų? Tik aišku neliktų to vaizdo....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaikams turbūt nėra geresnio derinio negu šokoladas ir saldainiukai. Naudojau tuos, kur tortams puošti, tai sakyčiau skonis visai neblogas. Galima šokoladą apvolioti kokoso drožlėse, smulkiai sutarkuotame pieniškame šokolade ar maltuose riešutuose, tik teisingai sakote, kad neliktų to vaizdo :)

      Panaikinti
  2. sveiki, i kokias popierines formeles jus juos sudedate? ar butina? jei taip, kur ju rasti pirkti? taip pat kaip manot jei is vakaro pagamint - ar galima per nakti laikyt saldytuve kad kita diena juos patiekt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei saldainių nemauname ant pagaliukų juos galima susidėti į mažus popierinius krepšiukus (kaip keksiukų tik mažesnius). Skaičiau, kad jas nusipirkti galima "Delona" parduotuvėje. Bet galima saldainiukus tiesiog lėkštėje sudėlioti.
      Pati visada juos gaminu dieną anksčiau, taigi tikrai galima paruošti juos iš anksto ir pasidėti į šaldytuvą iki patiekimo.

      Panaikinti
  3. tai jei maunu ant pagaliuko - jokiu formeliu ir nebereikia, taip? dar norejau paklaust, ar uzmovus ant pagaliuko juos reikia vertikaliai ismeigt kazkur ir tada i saldytuva det ar galima suguldyt lekstej, uzdengt plevele ir i saldytuva?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, popierinės formelės yra dėl grožio :)
      Užmovus ant pagaliukų aš juos sustačiau tiesiog į aukštesnę stiklinę ir į šaldytuvą.

      Panaikinti
  4. Sveiki,gaminau jusu saldainiukus,bet kaip formavau man jie tiesiog leidosi tirpti pradejo,gal galit pasakyt ka ne taip dariau,kad kita karta viskas pavyktu .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, manau masė buvo per mažai sustingusi buvo, reikėjo dar į šaldytuvą įdėti (arba į šaldiklį, jei mažai laiko turėjote).

      Panaikinti
  5. o pvz galima juos daryt isu pienišku, ar juoduoju šokoladu, nebus per riebu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pati nebandžiau, bet manau, kad galima. Man iš šokoladų baltas yra pats saldžiausias ir triufeliai yra kaip grynas šokoladas, tik mnikštesni.

      Panaikinti
  6. Sveiko, o kokio riebumo dejote grietinele ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Naudojau 35% riebumo grietinėlę (bet manau galima dėti ir liesesnę).

      Panaikinti