2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Traškios bulvės su rozmarinu

Bulvės yra viena iš mėgstamiausių daržovių mūsų šeimoje, todėl dažnai iš jų gaminame įvairius patiekalus. Šį receptą nusižiūrėjau iš Oliverio ir tikrai labai greitai ir laaabai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Dažniausiai jas valgome su vištiena, bet puikiai tiktų ir prie kitos mėgstamos mėsos, arba tiesiog su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti :)


1kg skustų bulvių
7 skiltelių česnako
jūros druskos, maltų juodųjų pipirų
lapelių nuo vienos didelės rozmarino šakelės
5 valg. šaukštų aliejaus


Bulves dedame į puodą, užpilame vandeniu, įberiame druskos ir užviriname. Užvirus vandeniui iš karto nuimame nuo ugnies ir nupilame vandenį, paliekame kelioms minutėms. Į keptuvę įpilame aliejaus, įdedame česnako skilteles (truputį sugniuždytas su luobelėmis), susmulkintą ar sutrintą rozmariną ir pašildome apie 1 min. Tada įdedame bulves ir maišant pakepiname jas apie 2-3 min. Įdedame druskos ir pipirų. Viską sukrečiame į kepimo indą ir kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Kepant kelis kartus bulves išmaišome, kad gautųsi auksinės ir traškios.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. turetu buti nepaprastai skanu! labai geras receptas;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tirkai nuostabus skonis! Kaip ir rašiau, sunku atsitraukti :)

      Panaikinti