2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Cinamoninis vyniotinis su ricotta

Šį receptą radau Redos tinklaraštyje. Tai buvo pirmasis mano pačios gamintas vyniotinis. Labai patiko pati idėja, tik  kitą kartą iškeptą biskvitą su įdaru pjaučiau į kokias 7-8 juostas, kad pyragas būtų žemesnis ir didesnio skerspjūvio, aš mėgstu žemesnius pyragus ir valgyti būtų patogiau. Tiesa pirmoji šio vyniotinio paragavo bitė, kurios niekaip negalėjau nuvyti :)


Įdarui:
300 g ricotta varškės (naudojau naminę ricotta varškę)
4 arb. šaukštelių cinamono
80 g cukraus
1 didelis kiaušinis

Tešlai:
150 g miltų
140 g cukraus
3 kiaušiniai
1/4 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1/3 puodelio vandens
1 arb. šaukštelio vanilės aromato

Glazūrai:
3 valg. šaukštų cukraus pudros
2 arb. šaukštelių pieno


Išplakame ricotta, cukrų, kiaušinį ir cinamoną. Skardą išklojame kepimo popieriumi, patepame jį aliejumi ir sudedame ricotta varškės masę. Tolygiai paskirstome per visą plotą ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukiame ir pravėsiname.
Į dubenį mušame kiaušinius ir gerai išplakame (apie 2 min.), suberiame cukrų ir dar plakame apie 2 min, kol masė pasidarys kreminė. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sudedame į tešlą, išmaišome. Supilame vandenį, aromatą ir vėl maišome, kol tešla taps vienalytė. Gaunasi pakankamai skysta tešla. Supilame ją ant pravėsusios ricottos varškės pagrindo, taip pat tolygiai paskleidžiame tešlą per visą plotą, vėl kepame  iki 1750C įkaitintoje orkaitėje dar 20 min.


Ištraukus iš orkaitės viską daryti reikia gana greitai, kol biskvitas dar karštas. Apverčiame jį cinamonine puse į viršų, atsargiai nuimame kepimo popierių, išilgai supjaustome į 5 juostas (kitą kartą pjaučiau į kokias 7-8 juostas, kad pyragas būtų žemesnis, nes dabar gavosi 14 cm skersmens ir 7 cm aukščio). Imame vieną juostą ir greitai susukame į ritinėlį, dedame jį šalia kitos juostos ir sukame toliau, taip susukame visas juostas į vieną didelį vyniotinį.
Dubenėlyje sumaišome glazūrai skirtus ingridientus. Pašlakstome ja pyragą.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą