2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Tiramisu

Šiandien yra mūsų su vyru vestuvių sukaktuvės. Praėjo jau keturi metai, kai sumainėme aukso žiedus. Atrodo, kad tai buvo visai neseniai, o mūsų gyvenimą užpildo laime ir džiaugsmu jau du mūsų vaikučiai :) Šią gražią progą paruošiau vyro mėgstamiausią desertą - tiramisu. Jau senokai receptą turiu nuo savo sesers ir kol kas nedrįstu bandyti kitų, gal kada nors.




240 g sausainių „Damų piršteliai“
didelis puodelis stiprios juodos kavos
5 arb. šaukštelių cukraus
žiupsnelio druskos
5 kiaušinių trynių
1 kiaušinio baltymo
500 g Mascarpone sūrio
90 g juodo šokolado

Padarome stiprią kavą (dideliam puodeliui 4-5 šaukšteliai su kaupu kavos) ir paliekame atvėsti.
Viename dubenyje ŠAUKŠTU išmaišome trynius, cukrų ir mascarpone sūrį. Kitame – išplakame kiaušinio baltymą su druska iki standžiu putų. Dvi mases šauktu sumaišome tarpusavyje.
Ant dugno pailgos formos dedame sluoksnį sausainių taip, kad uždengtų formą. Ant kiekvieno sausainio pilame po 1,5-2 šaukštelius kavos. Ant sudrėkintų sausainių dedame pusę sūrio masės, išlyginame. Galima šį sluoksnį apibarstyti 30 g smulkiai tarkuotu šokoladu, bet ne būtina (aš barstau). Tada ant viršaus vėl sausainių sluoksnis, kurį apipilame kava. Ant viršaus sudedame likusią sūrio masę, išlyginame ją ir ant viršaus dedame likusį smulkiai sutarkuotą šokoladą (šokoladą galima pakeisti karčia kakava, bet su šokoladu skaniau). Paliekame 3-4 val. šaldytuve, bet geriau visai nakčiai.




Skanaus!

2 komentarai:

  1. Klasikinis, tobulas desertas! Receptu pasidalino tikroji Italė. Jos šeimoje jau labai seniai būtent taip gaminamas Tiramisu, tik vietoj šokolado jie kartais deda tikrą kakavą, o sausainius pagardinta kepiniams tinkančiais alkoholiniais gėrimais.

    AtsakytiPanaikinti