2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Sumuštinukai su pievagrybiais

Labai, labai skanus užkandis tiek karštas tiek šaltas. Visada jį darome progai pasitaikius ir jis labai greitai dingsta iš lėkščių :)


1 prancūziško batono
120 g fermentinio sūrio
250 g pievagrybių
4 skiltelės česnako
majonezo

Pievagrybius nulupame, supjaustome ir pakepiname keptuvėje. Sūrį sutarkuojame burokine tarka. Česnaką supjaustome, pertriname specialiu prietaisu arba smulkiai sutarkuojame. Visus ingridientus sumaišome ir įdedame majonezo. Paruoštą masę tepame ant riekelėmis supjaustyto prancūziško batono. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje kol paskrus batonas ir išsilydys sūris (apie 15 min.).


Skanaus!

6 komentarai:

  1. niam skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm turėtų būti skanu, butinai pasidarysiu. O kur sviestą dėjote? Į bendrą masę maišėte ar ant batono tepėte?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anksčiau dariau taip: supjaustytą batoną tepdavau sviestu, tada skrudinau ir ant viršaus dėjau sūrio ir grybų masės. Po to tiesiog ant sauso batono dėjau tos masės ir tada kepiau, taip žymiai skaniau, čia sviesto nereikia, jau jį iš ingridientų sarašo ištriniau ;)

      Panaikinti
  3. Gaminau pagal šį receptuką ne vieną kartą, labiausiai patiko šią grybų masę dėti ant jau paskrudintų duoniukų. Paprastas bet labai skanus receptukas, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O mums patinka, kai sumuštinukai kepami orkaitėje :) Receptais naudokitės į sveikatą :) Smagu, kad gaminate :)

      Panaikinti