100 g baltojo šokolado
2 valg. šaukštų grietinėlės
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui:
smulkių spalvingų saldainiukų
pagaliukų ar mažų popierinių formelių
Į karščiui atsparų indą sudedame gabalėliais
sulaužytą šokoladą ir grietinėlę. Į didesnį puodą įpilame vandens ir jį
užviriname. Dubenėlį su šokoladu įstatome į didesnįjį (kaip į karšto vandens
vonelę). Maišydami ištirpiname šokoladą ir įmaišome vanilinį cukrų. Dubenėlį su
šokolado mase dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (man prireikė apie 4 val.). Iš
sustingusios šokolado masės rankomis formuojame mažus rutuliukus ir
apvoliojame juos saldainiukuose. Užmauname ant medinių pagaliukų ar dedame į
mažas popierines formeles. Vėl dedame į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Skanaus!
Atrodo labai gražiai, neabejoju, kad vaikams patiko :) Tikriausiai būtų skaniau be spalvotų žirniukų? Tik aišku neliktų to vaizdo....
AtsakytiPanaikintiVaikams turbūt nėra geresnio derinio negu šokoladas ir saldainiukai. Naudojau tuos, kur tortams puošti, tai sakyčiau skonis visai neblogas. Galima šokoladą apvolioti kokoso drožlėse, smulkiai sutarkuotame pieniškame šokolade ar maltuose riešutuose, tik teisingai sakote, kad neliktų to vaizdo :)
Panaikintisveiki, i kokias popierines formeles jus juos sudedate? ar butina? jei taip, kur ju rasti pirkti? taip pat kaip manot jei is vakaro pagamint - ar galima per nakti laikyt saldytuve kad kita diena juos patiekt?
AtsakytiPanaikintiJei saldainių nemauname ant pagaliukų juos galima susidėti į mažus popierinius krepšiukus (kaip keksiukų tik mažesnius). Skaičiau, kad jas nusipirkti galima "Delona" parduotuvėje. Bet galima saldainiukus tiesiog lėkštėje sudėlioti.
PanaikintiPati visada juos gaminu dieną anksčiau, taigi tikrai galima paruošti juos iš anksto ir pasidėti į šaldytuvą iki patiekimo.
tai jei maunu ant pagaliuko - jokiu formeliu ir nebereikia, taip? dar norejau paklaust, ar uzmovus ant pagaliuko juos reikia vertikaliai ismeigt kazkur ir tada i saldytuva det ar galima suguldyt lekstej, uzdengt plevele ir i saldytuva?
AtsakytiPanaikintiTaip, popierinės formelės yra dėl grožio :)
PanaikintiUžmovus ant pagaliukų aš juos sustačiau tiesiog į aukštesnę stiklinę ir į šaldytuvą.
Sveiki,gaminau jusu saldainiukus,bet kaip formavau man jie tiesiog leidosi tirpti pradejo,gal galit pasakyt ka ne taip dariau,kad kita karta viskas pavyktu .
AtsakytiPanaikintiSveiki, manau masė buvo per mažai sustingusi buvo, reikėjo dar į šaldytuvą įdėti (arba į šaldiklį, jei mažai laiko turėjote).
Panaikintio pvz galima juos daryt isu pienišku, ar juoduoju šokoladu, nebus per riebu?
AtsakytiPanaikintiPati nebandžiau, bet manau, kad galima. Man iš šokoladų baltas yra pats saldžiausias ir triufeliai yra kaip grynas šokoladas, tik mnikštesni.
PanaikintiSveiko, o kokio riebumo dejote grietinele ? :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Naudojau 35% riebumo grietinėlę (bet manau galima dėti ir liesesnę).
Panaikinti