265 g kondensuoto saldinto pieno
70 g kambario temperatūros sviesto
½ arb. šaukštelio vanilės esencijos
4 valg. šaukštų pieno miltelių
50 g traškių vaflių
280 g kokoso drožlių
apie 45 lazdyno riešutų branduolių
130 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštų pieno
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, kad
atsiskirtų luobelės. Į dubenį dedame 50 g sviesto, supilame kondensuotą pieną,
vanilės esenciją, suberiame pieno miltelius, 100 g kokoso drožlių ir beveik į
miltus susmulkintus vaflius, gerai išmaišome.
Iš paruoštos masės formuojame rutuliukus, į
kiekvieną įspaudžiame po 1 lazdyno riešutą.
Šokoladą ir likusį sviestą ištirpiname garų
vonelėje. Ten pat įpilame pieno ir visą laiką maišome kol ištirps šokoladas ir gausime
vientisą masę.
Į dubenėlį suberiame visas likusias kokoso
drožles, po vieną paruoštą kamuoliuką merkiame į baltojo šokolado glaistą, iš karto
apvoliojame kokoso drožlėse ir sudedame į plačią lėkštę. Įstatome į šaldytuvą, kad
saldainiai sutvirtėtų.
Skanaus!
O kur gauti pieno miltelių? Ačiū
AtsakytiPanaikintiŽinau, kad pirkti yra čia http://www.delona.lt/352,lieso-pieno-milteliai-400-g.html, bet galima pjuos pakeisti kūdikių mišinuko milteliais.
PanaikintiLabai nuostabiai atrodo <3
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Panaikinti