Tešlai:
125 g sviesto
100 g cukraus pudros
žiupsnelio druskos
255 g miltų
1 arb. šaukštelio maltos vanilės
½ citrinos žievelių
2 kiaušinių trynių
2 valg. šaukštų šalto pieno ar vandens
Įdarui:
2 skardinių (po 397 g) sutirštinto saldinto
kondensuoto pieno arba 2 skardinių
karamelizuoto kondensuoto pieno Rududu
4 vidutinio dydžio obuolių
2 valg. šaukštų su kaupu cukraus pudros
Jei naudojame sutirštintą saldintą kondensuotą
pieną, tai jį dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 2,5 – 3 val.
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukraus pudrą ir maltos vanilės ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinių trynius, po
kiekvieno gerai išplakant. Įdedame citrinos žievelių ir išmaišome. Įdedame
miltus ir druskos ir maišome. Kai mišinys taps sausas , įpilame šalto pieno ar
vandens ir išminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame dešrą, apvyniojame ją
maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą apie 1 val. Tada išimame, supjaustome ir
išklojame sviestu pateptą kepimo formą. Sulyginame paviršių ir kraštus ir vėl
dedame į šaldytuvą 1 val.
Nulupame obuolius, išimame sėklytes ir
supjaustome plonomis riekelėmis, sumaišome juos su cukraus pudra. Iš šaldytuvo
išimame tešlą ir ištepame ją karamele iš abiejų skardinių. Ant viršaus sudedame
obuolius, ant viršaus užpilame likusias sultis. Kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!
Atleiskite, bet nelabai supratau, kaip tą tešlą pjaustyti? Nekočioti ir įtiesti, o pjaustyti? Kažkaip neįsivaizduoju.....
AtsakytiPanaikintiPer valandą tešla gerokai sukietėja, taigi supjaustome ją kaip paprastą dešrą apie 1 cm storio riekelėmis ir išklojame kepimo formos dugną ir kraštus, ranka paspaudinėjame, kad užsipildytų tarpeliai ir išlyginame paviršių. Galima tiesiog minkyti (nuo rankų šilumos jį suminkštės) ir paskirstyti formoje, svarbiausia suformuoti padą, bet kaip autorius rašo: nuo ilgo minkymo tešla gali tapti kieta. Tikiuosi atsakiau į Jūsų klausimą :)
PanaikintiCitrinos žievelė suteikia ganėtinai įdomų skonį šiam pyragui, ir puikiai dera su karamele bei obuoliais :) tikrai skanus ir lengvai pagaminamas.
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad skanu :) Smagu, kad eksperimentuojate ir į savo kepinius įdedate ką nors savo :)
Panaikinti