2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Šachmatiniai vanilės-šokolado sausainiai

Šį receptą radau čia. Gavosi gražiai atrodantys ir skanūs sausainiai :)


175 g sviesto
6 valg. šaukštai cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
250 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g šokolado


Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukraus pudros ir vanilės aromato, išmaišome. Įdedame dalį miltų ir minkome. Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įdedame garų vonelėje ištirpintą šokoladą ir išmaišome. Į abi tešlos dalis įberiame likusius miltus ir išminkome dvi tešlos rūšis – vanilinę ir šokoladinę. Paruoštas tešlas apie 30 min. dedame į šaldytuvą. Po to kiekvieną tešlos dalį iškočiojame, suformuojame stačiakampius 7,5x20 cm dydžio ir 1,5 cm storio. Dedame vienas ant kito (sluoksnį tarp jų galima patepti lengvai išsuktu kiaušinio baltymu, kad geriau sluoksniai sukibtų). Lengvai paspaudžiame. Gautą storesnį stačiakampį padalijame į dvi dalis išilgai. Vieną puselę apverčiame aukštyn kojom ir suspaudžiame su kita. Gautą stačiakampį supjaustome plonomis riekelėmis (apie 0,5 cm storio). Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą