175 g sviesto
6 valg. šaukštai cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
250 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g šokolado
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukraus pudros ir vanilės aromato, išmaišome. Įdedame dalį miltų ir minkome.
Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įdedame garų vonelėje
ištirpintą šokoladą ir išmaišome. Į abi tešlos dalis įberiame likusius miltus
ir išminkome dvi tešlos rūšis – vanilinę ir šokoladinę. Paruoštas tešlas apie
30 min. dedame į šaldytuvą. Po to kiekvieną tešlos dalį iškočiojame,
suformuojame stačiakampius 7,5x20 cm dydžio ir 1,5 cm storio. Dedame vienas ant
kito (sluoksnį tarp jų galima patepti lengvai išsuktu kiaušinio baltymu, kad
geriau sluoksniai sukibtų). Lengvai paspaudžiame. Gautą storesnį stačiakampį
padalijame į dvi dalis išilgai. Vieną puselę apverčiame aukštyn kojom ir
suspaudžiame su kita. Gautą stačiakampį supjaustome plonomis riekelėmis (apie
0,5 cm storio). Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir
kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą