Vieni iš mano mėgstamiausių pusryčių yra granola su trintais vaisiais/uogomis ar jogurtu. Šį šokoladinį jos variantą nusižiūrėjau "Beatos virtuvė" laidoje. Kai granola yra iškepta iš anksto, tai tereikia kelių minučių ir pusryčiai jau paruošti. Taip pat sudėjus į stiklainį drąsiai galima ją ir dovanoti. Aš tikrai apsidžiaugčiau tokia dovana!
Čia yra vietos ir improvizacijai, naudokite mėgstamus riešutus, sėklas ar džiovintus vaisius / uogas.
200g migdolų
150g graikinių riešutų
žiupsnelio druskos
50 g kokosų drožlių
100 g migdolų plokštelių
3 valg. šaukštų kokoso aliejaus
3 valg. šaukštų kakavos
1 valg. šaukšto medaus
100 g šokolado
75g džiovintų spanguolių
75g džiovintų vyšnių
Skystį supilame ant sausų produktų ir gerai išmaišome. Gautą masę paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Kas 10 minučių pamaišome, kad granola vienodai iškeptų.
Į dubenį sudedame avižinius dribsnius, smulkintus migdolus ir graikinius riešutus, kokosų drožles. Įberiame druskos. Išmaišome.
Į karščiui atsparų indą sudedame kokosų aliejų.m. kaitiname kol ištirps. Suberiame kakavos, išmaišome. Nuimame nuo ugnies ir sudedame medų. Išmaišome. Skystį supilame ant sausų produktų ir gerai išmaišome. Gautą masę paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Kas 10 minučių pamaišome, kad granola vienodai iškeptų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą