2025 m. vasario 26 d., trečiadienis

Keptų burokėlių salotos su kriaušėmis

Internete pamačiau Beatos salotų receptą, puikiai tiko Kūčių vakarienės stalui. Gaminant kitoms progoms galima į salotas įpjaustyti fetos tipo sūrio ar keptos paukštienos. Bus ir sotu, ir gaivu.


2 burokėlių (apie 300 g)
šlakelio kepti tinkamo aliejaus
0,5 šaukštelio druskos
4 šaukštų sėklų mišinio

2 didesnių kriaušių (apie 300 g)
150g virtų pupelių  
0,5 citrinos sulčių
2 šaukštų aliejaus

Burokėlius nulupame, supjaustome į keturias ar šešias dalis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palaistome trupučiu aliejaus, pabarstome druska ir kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje kepimo iš abiejų pusių režimu apie valandą. Paliekame atvėsti.
Įkaitiname sausą keptuvę ir suberiame sėklas. Kaitiname, kol sėklos pradės skleisti malonų aromatą. Suberiame į lėkštę ir atvėsiname.
Kriaušes perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais, juos pašlakstome pusės citrinos sultimis. Burokėlius supjaustome tokio pat kaip kriaušių dydžio kubeliais ir suberiame į salotinę. Suberiame virtas pupeles. Užpilame aliejumi, sudedame kriaušes ir viską kruopščiai sumaišome.
Dedame į serviravimo indą ir gausiai pabarstome kepintomis sėklomis.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą