2025 m. vasario 26 d., trečiadienis

Brusketos su vytintu kumpiu

Labai mėgstame namie gaminamus užkandžius, nes visada gaunasi skaniau, negu pirktiniai. Šitos brusketos tapo mano mėgstamiausiomis vos tik paragavus. Ateityje įdėsiu daugiau visokių derinių, kas prie ko tiktų. O receptą radau Skanumynų akademijos puslapyje.


* prancūziško batono
* aliejaus
* 2 skiltelių česnako
* karamelizuotų svogūnų džemo
* Brie sūrio
* vytinto kumpio
* balzamiko kremo

Batoną supjaustome riekelėmis. Aliejų sumaišome su trintu česnaku ir šiuo mišiniu aptepame batono riekeles. Sudėliojame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
Sūrį supjaustome plonomis stačiakampio formos riekelėmis, vytintą kumpį susukame į volelius.
Kai keptos batono riekelės ataušta užtepame ant jų svogūnų džemo, dedame gabalėlį sūrio ir ant viršaus dedame susuktą vytintą kumpį. Sudėliojame į lėkštę, apšlakstome balzaminiu kremu. Galima dar užberti smulkintų riešutų (tiktų graikiniai ar pistaciniai) arba paskaninti/papuošti mėgstamais prieskoniais (čiobreliais, krapais).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą