2017 m. liepos 29 d., šeštadienis

Naminis vištienos paštetas

Mūsų šeimoje sumuštiniai su paštetu yra labai mėgstami, bet iki šiol visą laiką valgėme tik pirktinį. Jau seniai norėjau išbandyti pasigaminti naminį paštetą. Receptą aptikau Astos Černės knygoje "Saulėtos virtuvės pusryčių knyga" ir nutariau išbandyti. Paštetas labai lengvai pagaminamas, kas mane tikrai nustebino, ir skonis gavosi puikus. Taigi manau nuo šiol mūsų šeimoje valgysime tik naminį, skanųjį paštetą. Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 600 g pašteto.


40 g sviesto
2 svogūnų
500 g vištienos kepenėlių
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
5-6 saulėje džiovintų pomidorų
190 ml grietinėlės


Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame susmulkintus svogūnus ir kepame virš vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tada sudedame šiek tiek pasmulkintas vištienos kepenėles, suberiame rudąjį cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Kepame virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 15 min., kol kepenėlės apskrus. Sudedame saulėje džiovintus pomidorus, supilame grietinėlę ir kaitiname, kol užvirs. Nuimame nuo viryklės ir šiek tiek pravėsiname. Sutriname maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės ir visiškai atvėsiname.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą