2017 m. liepos 1 d., šeštadienis

Avietinis juodojo šokolado tortas

Taip jau gavosi, kad šiais metais pirmąjį jauniausio sūnaus gimtadienį šventėme du kartus, taigi ir tortai buvo du. Vieną pristatau dabar - avietinis juodojo šokolado tortas (recepto šaltinis), kitas įrašas bus torto dvynio - avietinio baltojo šokolado. Dabar apie juodąjį: tortas man ir kitiems ragavusiems labai patiko. Juodojo šokolado prabangus skonis labai derėjo su aviečių gaiva. Tortas gana lengvai pagaminamas, o išvaizda ir skonis - puikūs.



Biskvitui:
4 kiaušiniai
130 g cukraus
130 g miltų
15 g (2,5 valg. šaukštų) kakavos
1 kupino arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Biskvitų sulaistymui:
120 g juodojo šokolado
120 ml pieno

Kremui:
350 g trintų aviečių
350 g jogurto
470 ml grietinėlės (36 % riebumo)
10 valg. šaukštų cukraus pudros
35 g želatinos

Šokoladiniam ganašui:
230 g juodojo šokolado
230 ml grietinėlės (36 % riebumo)

Papuošimui:
100 g aviečių



Kepame biskvitą.
Kiaušinius išplakame su cukrumi kol masė padidėja kelis kartus ir tampa puri bei pabala (apie 7 min.). Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais ir druska. Pusę sauso mišinio įsijojame į kiaušinių masę ir labai atsargiai šluotelę išmaišome (stengiamės atlikti kuo mažiau judesių). Po to įsijojame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome. Masė turi likti tokia pat puri ir tiršta. Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją paruoštą tešlą. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.

Biskvitų sulaistymui.
Puode kaitiname pieną (bet neužviriname). Į dubenėlį sudedame sulaužytą šokoladą ir užpilame ant jo kaitintą pieną. Maišome, kol šokoladas visiškai ištirpsta. Atvėsiname.

Paruošiame kremą.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje sumaišome jogurtą, trintas avietes ir 5 šaukštus cukraus pudros. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 5 šaukštais cukraus pudros. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir išmaišome, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (tik neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Plona srovele pilame ištirpintą želatiną į kremą ir maišome, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).

Paruošiame ganašą.
Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname. Atskirame dubenyje sudedame sulaužytą šokoladą. Ant jo užpilame įkaitintą grietinėlę ir maišome kol šokoladas ištirps. Atvėsiname ir statome į šaldytuvą visiškas atšaldymui. Kai masė visiškai atšals ir bus standesnė išplakame ganašą plakikliu, kol tampa purus (1-1,5 min.). Neperplakame, nes bus nevientisos konsistencijos.

Surenkame tortą.
Pirmą biskvito lakštą dedame į tortinę, apjuosiame jį kepimo formos sienele ir sulaistome trečdaliu tirpinto šokolado ir pieno mišiniu, dedame pusę kremo. Ant jo dedame antrą biskvito lakštą, vėl jį sulaistome, sudedame kitą pusę kremo, ir ant viršaus paskutinį biskvito lakštą, jį taip pat sulaistome. Statome į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Nuo sustingusio torto nuimame kepimo formos sienelę ir aptepame jį paruoštu ganašu. Puošiame pagal fantaziją.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą