2017 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Varškės bandelės su krapais ir česnakais

Šį įrašą norėjau pasilikti rudeniui, nes bandelės puikiai tinka rudens sezonui, kai lauke darosi šalta ir niūru. Bet mūsų šių metų vasara yra labai lietinga ir pilka, todėl kepam bandeles sušilti iš vidaus :) Šiandien čia labai vykęs bandelių receptas iš Jurgitos Vaskel knygos "Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga". Bandelės pagaminamos lengvai ir greitai, vienintelis minusas - dingsta akimirksniu, po pusvalandžio namie liko tik jų kvapas. Iš nurodyto kiekio pagaminamos 12 bandelių, skaniausios kol dar šiltos. Nesuvalgytas bandeles reikia laikyti sandariame maišelyje.



300 g (540 g) miltų
1,5 (2) arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 (1,5) arb. šaukštelio druskos
60 g (110 g) šalto sviesto
10 g (20 g) šviežių krapų (naudojau užšaldytus)
4 (7) česnakų skiltelės
150 ml (270 ml) pieno
1 (2) kiaušinis
100 g (180 g) varškės


Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir su miltais triname pirštais tol, kol gausime trupinius.
Atskirame inde išplakame kiaušinį, įmaišome varškę, įpilame pieno. Suberiame smulkiai pjaustytus krapus, įspaudžiame česnakų skilteles ir išmaišome.
Gautą skystą masę supilame į sausą ir šaukštu išmaišome. Tešlą išverčiame ant miltais pabarstyto stalo ir greitai suminkome tešlą. Delnais ištampome maždaug 20 cm skersmens 1 cm storio apskritimą. 8 cm skersmens stikline ar sausainių formele išspaudžiame bandeles. Sudedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepame pienu. Kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje 20-25 min., kol bandelės pakils ir dailiai pagels.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą