2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Afganai - traškūs šokoladiniai sausainiai

Sausainių receptą radau čia. Iškepiau juos ir nusinešiau į svečius. Truputį rizikavau, nes tada gaminau juos pirmą kartą ir nežinojau ar bus skanūs. Žodžiu sausainiai sulaukė tik pagyrimų tiek dėl išvaizdos, tiek dėl skonio :)


200 g sviesto
75 g cukraus                     
175 g miltų
25 g kakavos
50 g kukurūzų dribsnių
150 g šokolado (maišiau 100 g pieninio + 50 g juodojo)
graikinių riešutų puselių (tiek, kiek bus sausainių)


Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukame iki purumo. Miltus sumaišome su kakava ir išsijojame. Įberiame į sviesto masę ir išplakame. Atsargiai įmaišome kukurūzų dribsnius.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Šaukštu išdėliojame sausainių tešlą. Kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Iškepusius sausainius atvėsiname. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Ant kiekvieno sausainio viršaus užpilame maždaug po 1 šaukštelį ištirpinto šokolado ir iš karto, kol šokoladas dar nesustingo, įspaudžiame graikinio riešuto puselę.
Sausainius dar kartą atvėsiname, kad sustingtų šokoladas.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą