2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Mascarpone tortas su citrininiu kremu

Torto receptą radau čia. Tikrai nesunkiai pagaminamas ir lengvas, gana šlapias (priklauso nuo biskvitų suvilginimo lygio) tortas. Šitas buvo su citrininiu kremu, tikrai skonio reikalas, bet drąsiai galima keisti mėgstamais skoniais (uogienėmis ar džemais).



Biskvitams:
4 kiaušiniai
2 valg. šaukštų šilto vandens
120 g cukraus
75 g miltų
75 g krakmolo
žiupsnelis druskos

Maskarponės kremui:
400 ml grietinėlės (~36 % riebumo)
500 g maskarponės
6 valg. šaukštų cukraus pudros
2 valg. šaukštų želatinos
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Pertepimui, biskvitų suvilginimui:
citrininio kremo (naudojau šitą)
100 ml vandens
50 g cukraus


Biskvitas
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su vandeniu, supilame 2/3 cukraus ir plakame, kol masė taps tiršta ir puri, o cukrus visiškai ištirps. Kiaušinio baltymus išplakame iki purumo. Supilame likusį cukrų, druską ir dar kartą gerai išplakame kol cukrus bus ištirpęs. Į trynių masę įdedame 1/3 baltymų ir išmaišome mediniu šaukštu. Tuomet sudedame likusius baltymus ir vėl išmaišome. Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus ir krakmolą. Įsijojame juos į tešlą ir išmaišome. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame svietu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą išimame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti.

Kremas
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų.
Išplakame grietinėlę. Kai ji ims standėti, supilame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir baigiame plakti iki standumo. Į maskarponę sūrį įdedame išplaktą grietinėlę ir šaukštų išmaišome iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, truputį atvėsiname ir plona srovele nuolat maišant supilame į sūrio masę.

Vandenį užverdame, įdedame cukrų ir maišome, kol pastarasis ištirps. Atvėsiname.

Surinkimas
Biskvitą horizontaliai perpjauname į 3 dalis. Dedame pirmą lakštą ant torto lėkštės, šluostele suvilgome biskvitą, užtepame citrininio kremo, dedame maskarponės kremo ir paskirstykite tolygiai po pagrindą. Tuomet dedame kitą biskvito lakštą, suvilgome, užtepame citrininio kremo, maskarponės kremo ir dedame paskutinį biskvito lakštą. Paskirstome ant jo ir ant torto šonų likusį kremą. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti. Puošiame pagal savo fantaziją.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Fantastiškai pavyko šis tortukas. Labai džiaugiuos radusi šį receptuką :) Ačiū jums, kad dalinatės. Būtinai gaminsiu ir ateityje. Tikras skanumėlis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. puikus receptas, geri ir lengvi patarimai pas jus.

    AtsakytiPanaikinti