2013 m. spalio 15 d., antradienis

Sausainiai „Šampinjonai“

Šių sausainių receptą radau čia. Išbandžiau, nes labai patiko sausainių išvaizda. Ilgai dvejojau ar kelti šį receptą į savo tinklaraštį, nes skonis man nelabai patiko. Sausainiai gavosi labai traškūs ir trapūs, bet man kažkaip jautėsi krakmolo skonis :( Iš ragavusiųjų atsirado ir tokių, kuriems šie sausainiai patiko.


400 g kukurūzų krakmolo
250 g sviesto
2 kiaušiniai
120 g miltų
120 g cukraus pudros
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
2 arb. šaukštelių kakavos
žiupsnio malto imbiero
žiupsnelio cinamono


Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukrų ir vanilinio cukraus ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir krakmolu įdedame į sviesto masę. Išminkome tešlą, kuri neturėtų lipti prie rankų. Imame po gabaliuką tešlos, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Atskiroje lėkštelėje sumaišome kakavą, imbierą ir cinamoną. Į kitą dubenėlį įpilame vandens. Imame butelį (stiklinį, pvz. nuo alaus), jo kakliuką merkiame į vandenį, tada pasukiojame kakavos mišinyje (kad apliptų) ir įspaudžiame į tešlos rutuliuką, kad liktų apskritimo žymė. Taip kartoti kol visi sausainiai bus įspausti.
Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. Sausainiai turi likti baltos spalvos, neapskrudę.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą