2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Varškės tortas papuoštas guminukais

Kai vaikų šventei norisi pagaminti kažką traukiančio vaikų akį, tai puikus sprendimas: gan paprastą lengvą ir gaivų varškės skonio tortą papuošti guminukais! Vaikams labai patiko.


Biskvitui:
3 kiaušiniai
50 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
70 g miltų
žiupsnelio druskos

Kremo sluoksniui:
500 g liesos kreminės varškės
250 g Mascarpone sūrio
250 ml riebios grietinėlės (35%)
8 valg. šaukštų cukraus pudros
3 valg. šaukštų želatinos

Želė sluoksniui:
1 pak. norimo skonio želė
apie 150 g guminukų


Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų. Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik įpilame na 500ml vandens, bet apie 350ml, kad želė gautųsi standesnė.
Kreminę varškę sumaišome su mascarpone sūriu ir cukraus pudra. Grietinėlę išplakame. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovelė nuolat maišant įpilame į varškės-sūrio masę. paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame apie 30 min. šaldytuve, kad sutvirtėtų.
Ant sutvirtėjusio kremo išdėliojame guminukus ir užpilame juos paruoštą žele. Paliekame šaldytuve, kad želė sustingtų, geriausia per naktį.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą