2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Pyragas „Blondė“

Pyragas buvo gaminamas pagal knygą "Beatos virtuvė: kepinių knyga". Tai pyragas kiekvienam sukėlęs plačią šypseną veide dėl savo pavadinimo. Puikus ne tik pavadinimas, bet ir skonis. Tikrai rekomenduoju!


150 g baltojo šokolado
120 g sviesto
170 g miltų
100 g cukraus
150 g anakardžių riešutų
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos


Sviestą su gabaliukais sulaužytu šokoladu ištirpiname garų vonelėje. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakame. Plakant plona srovele supilame ataušusią sviesto-šokolado masę. Į gautą masę suberiame miltus ir druskos, maišome, kol masė taps vienalytė. Galiausiai įdedame riešutus ir išmaišome, paskirstome juos tešloje. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome joje tešlą. Kepame iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą