2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Apelsininis keksas

Man visą laiką mandarinai ir apelsinai asocijuojasi su žiemos šventėmis. Šio kekso receptą radau čia. Išsikepėme ir visi namai pakvipo kalėdine nuotaika. Kaip smagu, kad ir už lango balta balta kur dairais... :)


100 g sviesto
2 kiaušiniai
1 apelsino žievelės
100 g cukraus
125 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių


Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Kitame dubenyje apie 5 min. plakame kiaušinius su cukrumi ir apelsino žievelėmis. Sviestą išlydome, ataušiname ir įpilame jį į kiaušinių masę. Dar paplakame kol masės susijungs. Miltus su kepimo milteliais įberiame į kiaušinių ir sviesto masę ir šaukštu išmaišome iki vienalytės konsistencijos. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome paruoštą tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje  iki 175° C apie 35 min.



Skanaus!

3 komentarai:

  1. Pasaka nerealus keksas ,istirpo akimirksniu verta kepti dviguba norma

    AtsakytiPanaikinti