2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

Riešutinis keksas

Šį receptą turiu iš visos kolekcijos skrajučių, surinktų iš Rimi parduotuvės. Keksas gavosi labai minkštas, gana šlapias ir toks riešutinis, mmm :) Kitą kartą gaminsiu iš dvigubos normos, nes labai greitai buvo suvalgytas.



2 kiaušiniai
120 g cukraus
125 g sviesto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g miltų
75 g lazdyno riešutų
1-2 arb. šaukštelių cukraus

Riešutus paskrudiname, nuimame luobeles ir smulkiai supjaustome, ar truputį sutriname blenderiu (tik nesmulkinti iki miltų konsistencijos). Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į sviesto masę. Įdedame smulkintus riešutus. Viską išmaišome iki vienalytės.
Paruoštą masę dedame į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Pabarstome cukrumi. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.


Skanaus!

2 komentarai: