2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Storapadė kaimiška pica

Šį receptą turiu dar nuo savo mamos. Šis padas yra storokas, bet minkštustis ir labai skanus tiek šiltas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek šaltas. O viršų galima jau pagal savo skonį pasireguliuoti.




Padui:
250 g varškės
150 g miltų
2 kiaušiniai
3 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Višutinei masei:
200 g servelato dešros
50 g dėšros (naudojau labai aštrią Peperonį dešrą, taigi daugiau jokių prieskonių nebereikėjo)
100 g fermentinio sūrio
2-3 virtų kiaušinių


Kiaušinius išplakame, įmaišome varškę. Įpilame aliejaus ir išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Miltų masę dedame į varškės masę, viską gerai išmaišome iki vientysos konsistencijos. Paruoštą tešlą apie 1 val. laikome šaldytuve.
Servelatą, dešrą ir virtus kiaušinius supjaustome riekelėmis, sūrį sutarkuojame.
Kepimo formą patepame truputį aliejaus ir paskirstome tešlą, ant viršaus išdėliojame dešras, kiaušinius bei sūrį. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apatinėje lentynoje, kai šildo tik iš apačios apie 15-20 min.


Skanaus!

2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Blynai su mascarpone sūriu

Šį receptą radau Ilonos bloge. Labai, labai skanu su šviežiomis braškėmis.


200 g miltų
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 kiaušiniai
3 valg. šaukštų cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato
100 ml pieno
190 g mascarpone sūrio

Viename dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Kitame išsukti kiaušinius ir cukrų, įpilti vanilinio aromato, pieną ir išmaišyti. Įdėti sūrį ir vėl viską gerai išmaišyti. Suberti miltinius prodktus ir išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Kepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies su aliejumi ar be.


Skanaus!

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Riešutinis pyragas (šį kartą) su braškėmis

Šį receptą radau Ilonos bloge kaip kepinių kepinys. Paskaičius Aguonėlės kepto šito pyrago komentarus nusprendžiau jais pasinaudoti, taigi kepimo formai 22 cm skersmens tikrai pakako pusės tešlos kiekio. Pyragas skanus ir gan greitai pagaminamas, taigi ne kartą dar bus ruošiamas mūsų namuose su įvairiais vaisiais ir uogomis.



Pagrindui:
90 g migdolų
1 kiaušiniai
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
100 g cukraus
140 g miltų
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato

Įdarui:
300 g kreminės varškės
2 kiaušiniai
20 g krakmolo
100 g kondensuoto saldinto pieno
20 g tarkuoto šokolado
1 valg šaukšto citrinos sulčių
3-4 valg. šaukštų (apie 16 g – 1 pak.) vanilinio cukraus

Papuošimui:
apie 400 g braškių


Sumalame migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišome su miltais ir druska. Sviestą išsukame su cukrumi, įmaišome kiaušinius, įpilame vanilės aromato ir gautą masę sumaišome su miltų mase. Pyrago formą ištepame sviestu. Sudedame riešutų masę į formą. Įdedame į šaldytuvą 30-60 min.
Kreminę varškę sumaišome su krakmolu, vaniliniu cukrumi, suberiame šokoladą ir įspausdžiame citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišome kondensuotą pieną. Labai gerai išplakame kiaušinius, supilame į varškės masę. Viską gerai išmaišome.
Ant paruošto pagrindo dedame įdarą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Atvėsiname ir papuošiame braškėmis ir kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.




Skanaus!

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Bandelės su virta dešra ir sūriu

Labai senas ir šimtai kartų išbandytas receptas. Mūsų šeimai labai patinka šios bandelės.


12 bandelių
250 g virtos pieniškos dešros
200 g fermentinio sūrio


Iš bandelių išimame minkštimą (bet ne visą, truputį paliekame). Dešrą supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame. Į bandelių vidų įdedame dešros, po to tarkuoto sūrio. Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Mėgstantiems aštriai, bandelių vidų galima patepti pomidorų padažu ar kitais mėgtamais padažais, pabarstyti česnakais, ar kitais mėgstamais prieskoniais.


Skanaus!

Pyragas su braškėmis

Šį receptą, tiksliau nuorodą į receptą gavau nuo savo sesers. Labai skanus pyragas, gaminsiu tikrai ne kartą. Kaip aš mėgstu braškių sezoną, mmm. Tik gaila kad gana ne ilgai jis trunka. Kai jau braškių nebebus, galima pyragą kepti ir su kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.



200 g sviesto
200 g smulkaus cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
60 g bulvių krakmolo
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
1 valg. šaukšto acto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
400-500 g braškių


Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukrų ir vanilinio aromato ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant, po to įpilame acto. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir bulvių krakmolu ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Braškes nuplauname, didesnes perpjauname pusiau ir išdeliojame tešlos viršuje. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.


Skanaus!

2012 m. birželio 26 d., antradienis

Varškės pyragas su braškėmis

Šį receptą radau Ilonos bloge. Pirmą kartą gaminau tiksliai pagal receptą, tai sakyčiau, kad gavosi storokas padas, tad šį kartą sumažinau biskvito kiekį. Dabar įdėjau kaimiškus kiaušinius, todėl varškės masė gavosi geltona, skoniui tai nesutrukdė, tik išvaizdai. Skonis patiko, braškės suteikė pyragui gaivumo.


Pagrindui:
6 valg. šaukštų miltų
4 valg. šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
½ arb. šaukštelio vanilės aromato
100-120 g džemo (aš naudojau braškinį)
sviesto ir džiūvėsėlių (formai patepti)

 Varškės masei:
500 g varškės
150 g cukraus
50 g sviesto
5 kiaušiniai
4 valg. šaukštų bulvių krakmolo
1 valg. šaukšto aguonų

Braškių masei:
400-500 g braškių
1 pak. (12 g) tortu želė


Trynius atskiriame nuo baltymų ir ištriname su cukrumi. Į juos suberiame miltus, įpilame vanilės aromato ir išmaišome. Paskui į tešlą sudedame išplaktus iki putų baltymus ir atsargiai išmaišome. Tešlą supilame į sviestu ir džiūvėsėliais išteptą 26 cm torto formą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusį biskvitą aptepame džemu.
Varškę išsukame su cukrumi iki vientisos masės, į ją sudedame kiaušinių trynius, sviestą, krakmolą, aguonas, išmaišome. Įdedame iki putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome ir sukrečiame ant iškepto ir džemu aptepto biskvito. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje dar 25 min.
Atvėsinus puošiame braškėmis ir užpilame žele skirta puošti tortams.


Skanaus!

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Tortas su mascarpone sūriu ir braškėmis

Kaip ir žadėjau, įkeliu čia torto su mascarpone sūriu brolį. Šis tortas yra ne toks saldus ir su vaisiais, taigi gaivesnis. Idėją radau čia, o proporcijas ir kai kuriuos ingridientus pridėjau savo. Gavosi puikus tortas, sulaukęs tik pagyrimų iš ragautojų. Taigi tikrai rekomenduoju.



Padui:
250 g sausainių (naudojau Gaidelis)
130 g minkšto sviesto

Sūrio sluoksniui:
500 g mascarpone
200 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušinių trynių
5 valg. šaukštų cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
30 g juodojo šokolado
400-500 g braškių


Sausainius sutrupiname ir sumaišome su minkštu sviestu. Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo supilame paruoštus sausainius, tvirtas suspaudžiame, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes perpjauname išilgai ir braškių puselėmis išklojame tortinės sieneles (braškių vidinę pusę dedame prie tortinės sienelės). Formą įdedame į šaldytuvą kol paruošime kremą.
Kiaušinio trynius išplakame su cukrumi. Kitame dubenyje išplakame grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišome su mascarpone sūriu bei išplakta grietinėle. Supjaustome gabalėliais apie 100 g braškių. Sudedame jas į kremą. Želatiną užpilame šiltu vandeniu ir ištirpiname. Paruoštą želatiną įpilame į sūrio masę ir išmaišome. Paruoštą kremą supilame ant paruošto sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstome tarkuoto šokolado. Statome į šaldytuvą, kad sustingtų ir papuošiame braškėmis.


Skanaus!

Sumuštinukai su mocarela sūriu

Šį receptą turiu nuo savo sesers. Puikus, lengvas užkandis, kurį gaminame gan dažnai.


apie 9 riekelės baltos forminės duonos
260 g mocarelos sūrio
3 vnt. vidutinio dydžio pomidorų
4 skiltelės česnako
40 ml aliejaus
šviežio baziliko lapelių

Aliejų įpilame į dubenėlį, į jį įdedame pertrintą česnaką. Paruoštą masę užtepame ant duonos riekelių ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Sūrį ir pomidorus supjaustome riekelėmis. Sūrį dedame ant paskrudintos karštos duonos. Kai truputį atšals dedame pomidorą ir pabarstome baziliku.


Skanaus!

2012 m. birželio 23 d., šeštadienis

Trupininis skanėstas

Šį receptą turiu jau senai, o apie jį priminė Ilonos įrašas. Labai, labai, labai skanu. Mėgstantiems saldumynus tiesiog neįmanoma atsitraukti :)


200 g sviesto
200 g grietinės
3 kiaušiniai
500 g miltų
400 g karamelizuoto kondensuoto pieno indelis (Rududu)


Minkštą sviestą išsukame iki putų. Įdedame kiaušinius ir grietinę, viską gerai išmaišome. Įdedame miltus ir išminkome tešlą, turėtų nelipti prie rankų. Tešlą padalijame į 3-4 dalis ir dedame į šaldymo kamerą, kad sušaltų. Paimame dalį tešlos ir tarkuojame ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol pasidarys kieti trupinukai. Tai pakartojame su likusia tešla, gaunasi apie keturios skardos trupinių.
Karamelizuotą sutirštintą pieną pašildome, kad gautųsi skystos konsistencijos.
Iškeptus trupinius sumaišome su karamelizuotu kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą, kol sustings.


Skanaus!

2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Maži maltos mėsos blyneliai

Šį receptą radau knygutėje "Berniukai virtuvėje". Labai skanūs ir sotūs blyneliai - kotletukai, tinkantys ir pietums, ir vakarienei, tiek šilti, tiek ir šalti.


Tešlai:
50 g  marinuotų agurkų
2 kiaušiniai
300 ml vandens
150 g miltų
500 g maltos mėsos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Padažui:
100 g grietinės
100 g majonezo
50 g marinuotų agurkų
1 virtas kiaušinis
druskos


Mažais kubeliais supjaustome agurkus. Į indą įmušame kiaušinius, įpilame vandens, išplakame. Tada sumaišome su miltais. Į tešlą įmaišome ir maltą mėsą, smulkintus agurkus ir tarkuotą sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepame mažus, šaukšto dydžio blynelius.
Padažui smulkiai sutarkuojame agurkus ir virtą kiaušinį, sumaišome su likusiais produktais. Blynelius patiekiame su padažu.


Skanaus!

2012 m. birželio 19 d., antradienis

Mėlynių keksiukai

Šį receptą radau Ilonos bloge. Dažnai užsuku į Jos blogą ir ten randu skanių receptų, didelis ačiū Ilonai už tai. Skonis patiko, o išvaizda ne :( Šį kartą į tešlą įmaišiau šaldytas pertrintas mėlynes, kitą kartą jas dėčiau jau į formeles, kaip įdarą.


55 g lydyto sviesto
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½  arb. šaukštelio sodos
100 g cukraus
½ arb. šaukštelio apelsino žievelės
žiupsnelio druskos
120 ml pieno
1 kiaušinis
60 g šaldytų mėlynių


Miltus persijoti su cukrumi, soda, kepimo milteliais ir druska, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, pieną, palengva išmaišyti, įmaišyti uogas. Dėti po šaukštą į formelę ir kepti iki 1800C įkaitintoje orkaitėje 20 min.


Skanaus!

2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Šokoladainis su sūrio pyrago viršūne

Šį receptą radau čia. Labai skanus pyragas, buvo išgirtas visų, kas ragavo :)


Šokoladainio sluoksniui:
85 g sviesto
115 g tamsaus šokolado
130 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
70 g miltų
1 valg. šaukšto kakavos
žiupsnelio druskos
80 g šokolado gabalėlių

Sūrio pyrago sluoksniui:
250 g tepamo varškės sūrio (naudojau Philadelphia)
1 kiaušinio trynio
75 g cukraus

Garų vonelėje ištirpiname gabaliukais supjaustytą sviestą ir šokoladą. Nukeliame nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Įmaišome miltus, kakavą ir druską. Įdedame šokolado gabaliukus, išmaišome. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame šokoladainio tešlą.
Kitame inde išmaišome visus sūrio pyrago ingredientus iki vientisos masės. Sūrio pyrago tešlą sukrečiame ant šokoladainio sluoksnio ir buku peiliu išvagojame, kad išgautume marmurinį efektą.
Kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Dar karštas jis turėtų būti šiek tiek laisvokas, atšalęs tikrai sustings.


Skanaus!

2012 m. birželio 17 d., sekmadienis

Tortas su Mascarpone sūriu

Šį receptą turiu nuo savo sesrs. Labai Jai už tai ačiū. Tortas puikus, nuostabus, tiesiog tirpsta burnoje. Buvo gamintas jau ne kartą ir tikrai dar bus gaminamas.


Padui:
225 g sausainių (naudoju Gaidelis)
100-120 g sviesto
100 g lazdyno riešutų

Kremo sluoksniui:
500 g sūrio Mascarpone
400 g sutirštinto saldinto kondensuoto pieno
1 valg. šaukšto medaus
250 ml 35 % grietinėlės
3 valg. šaukštų (su kaupu) želatinos


Sviestą ištirpiname ir truputį atvėsiname. Riešurus pakaitiname keptuvėje ar orkaitėje, nuimame luobeles ir sumalame (bet kad liktų stambesnių gabalėlių). Sausainius sumalame smulkiau nei riešutus. Į sviestą įdedame maltus riešutus ir sausainius, gerai išmaišome. Gauta masė gali pasirodyti byri, bet viskas susiklijuos. Viską sudedame į torto formą (naudojau 26 cm skersmens) ir gerai suspaudžiame. Įdedame į šaldytuvą.
Medų ištirpiname, įdedame kondensuotą pieną ir sūrį, viską šaukštu gerai išmaišome, kol masė taps vienalytė. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įdedame į sūrio masę. Želatiną užpilame šiltu vandeniu ir ištirpiname. Paruoštą želatiną įpilame į sūrio masę ir išmaišome. Iš karto sūrio kremą pilame ant paruošto torto pado. Viršų pabarstome cinamonu. Ir vėl tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų.


Skanaus!

2012 m. birželio 16 d., šeštadienis

Varškėčiai

Receptas iš mamos sąsiuvinio. Gaunasi skanūs varškėčiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek vakarienei.


2 kiaušiniai
360 g varškės
250 ml miltų
2 valg. šaukštų cukraus


Kiaušinius su cukrumi išplakame, įdedame varškės, gerai išmaišome. Įpilame miltus ir suminkome tešlą. Iš gautos tešlos suformuojame blynelius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Labai skanu su grietine ir mėgstamomis uogomis ir vaisiais.


Skanaus!

2012 m. birželio 14 d., ketvirtadienis

Pyragėliai su dešrelėmis ir mocarelos sūriu

Šį receptą radau knygutėje "Berniukai virtuvėje". Skanus patiekalas puikiai tinkantis vakarienei.


Varškės tešlai:
100 g pusriebės varškės
100 g sviesto
1 kiaušinis
½ arb. šaukštelio druskos
250 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:
150 g mocarelos sūrio
2 dešrelės


Varškę sumaišome su kiaušiniu ir minkštu sviestu. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Miltų masę įberiame į varškės ir viską išmaišome iki vientisos konsistencijos. Tešlą suvyniojame į ritinį ir supjaustome į 12 gabaliukų. Iš kiekvieno gabalėlio padarome blynelį ir sudedame juos į sviestu suteptas keksiukų formeles. Sūrį bei dešreles taip pat padaliname į 12 dalių ir sudedame ant tešlos gabaliukų. Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.


Skanaus!

2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Beatos dribsnių traškučiai

Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš "Beatos virtuvė" laidų. Greitai pagaminami, labai skanūs, tiesiog puikūs sausainiai. Ir iš išvardintų produktų jų pagaminama visa lėkštė, kurios užteks pavaišinti keletą svečių.


250g dribsnių cornflakes
skardinė kondensuoto pieno
šiek tiek sezamo sėklų ir aguonų


Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišyti visus produktus ir į skardą ištiestą kepimo popieriumi dėti po šaukštą masės (neišsigąskite, kad sausainiai bus visai be formos, tiesiog šaukštu sudėliojame juos skardoje, o kepdami jie puikiai sulips). Kepti iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min.


Skanaus!