2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Kondensuoto pieno sausainiai

Labai, labai, labai vykę sausainiai, receptą radau čia. Traškūs, saldūs tikriems smaližiams. Vieno paragavus neįmanoma sustoti :)



160 g sviesto
80 g cukraus
indelio kondensuoto pieno (395 g)
225 g miltų
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado


Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įpilame kondensuoto pieno, dar truputį paplakame. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais, įsijojame juos į sviesto masę, išmaišome iki vientisos konsistencijos. Šokoladą smulkiai sukapojame ir įdedame į tešlą, išmaišome, kad šokoladas pasiskirstytų tešloje. Paruoštą tešlą uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą apie 1 val.
Išimame atšalusią tešlą, šlapiomis rankomis formuojame rutuliukus, sudedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suplojame (tarp sausainių paliekame nemažus tarpus, nes jie labai plečiasi, ant vienos skardos daugiausia tilpo 16 sausainių). Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Kepimą stabime, kad sausainiai nesudegtų.



Skanaus!

11 komentarų: