2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Cinamoninės bandelės pagal Beatą

Šios mielinės tešlos receptą turiu iš knygos „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“. Gaunasi labai skanūs kepiniai.


500 g kvietinių miltų
250 ml pieno
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
60 g sviesto (ar aliejaus)
1 kiaušinis

Įdarui:
50 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio malto cinamono
1/2 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
(sviesto skardos ištepimui)


Dubenyje išmaišome 300 g miltų, cukrų, sausas mieles ir druską. Sviesta išlydome, tada įpilame pieno. Nuimti nuo ugnies. Atskirame inde išplakame kiaušinį.
Sviesto, pieno ir kiaušinio mišinį įpilame į sausų produktų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišome. Galiausiai įdedame likusius miltus ir minkome tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų, minkome apie 10 min. Tešlą paliekame 30-60 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
Stalviršį pabarstome miltais ir iš tešlos iškočiojame stačiakampį.
Sviestą išlydome, cukrų sumaišome su cinamonu. Iškočiotą stačiakampį aptepame sviestu ir pabarstome curaus ir cinamono mišiniu. Susukame skačiakampį į ritinėlį. Supjaustome jį ir išdeliojame gausiai sviestu išteptoje ir cukrumi pabarstytoje kepimo formoje. Vėl paliekame 30-45 min., kad pakiltų.
Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.


Galima iš tų pačių kiekių suformuoti kasas (iš nurodyto kiekio iškepamos dvi kasos).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą