2014 m. vasario 4 d., antradienis

Šiupininė

Šitos sriubos receptas gimė po to, kai teko ragauti jos vienoje iš kavinių. Nusižiūrėjau ingridientus ir pasigaminau iš to, kas buvo šaldytuve ;) Su mėsa galima eksperimentuoti ir kiekvieną kartą gauti kitokį skonį. Kokią mėsą benaudotume, gaunasi labai skani sriuba, puikiai sušildžiusi mus šios žiemos šalčiausiomis dienomis.


3-4 vnt. blauzdelių
4 didelių bulvių
1 morkos
300 g rūkytų dešrelių
4 šaukštai ryžių
400 g pomidorų savose sultyse
2 valg. šaukštų pomidorų padažo
2 skiltelių česnako
čili pipirų (pagal skonį)
druskos, pipirų

Užviriname vandenį, įberiame druskos įdedame pipirų ir vištienos blauzdeles, verdame apie 20 min. Įdedame kubeliais supjaustytas bulves ir morką, verdame dar apie 15 min. Įberiame ryžių, griežinėliais supjaustytas dešreles, po 10 min. įdedame pomidorus savose sultyse ir pomidorų padažo, išimame vištieną sriubą verdame dar 10 min. Vištienos blauzdelių mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome gabaliukais ir gražiname į sriubą. Kai viskas jau išvirė, tada nuimame nuo ugnies ir įdedame susmulkintą česnaką ir čili pipiro.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą