2014 m. kovo 11 d., antradienis

Karamelinis šokoladinis kavos tortas

Atnaujintas ir patobulintas puikaus torto receptas (šaltinių internete begalė, aš gaminau pagal šį).
Šį tortą labai seniai pirmą kartą gaminome kartu su vaikais. Kol lipdėme, tai buvo suvalgyti visi biskvito trupiniai ir išlaižytas dubenėlis, kuriame buvo paruoštas kremas. Tai buvo ženklas, kad tortas turėtų būti skanus, taip ir buvo. Patiko tiek suaugusiems, tiek vaikams. Šiandien šis tortas yra vianas mėgstamiausių mūsų šeimoje ir gaminamas gana dažnai. Rekomenduoju :)


Kiekiai 26 cm skersmens formai (30 cm skersmens)

Biskvitui:
190 g (250 g) minkšto sviesto
330 g (440 g) cukraus
3 (4) kiaušiniai
330 g (440 g) miltų
30 g (40 g) kakavos
2 arb. šaukštelių (2,5  arb. šaukštelių) kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
3 valg. šaukštų (4 valg. šaukštų) tirpios kavos (ištirpintos 3 šaukštuose karšto vandens)
260 ml (350 ml) pieno
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus

Kremui:
500 g (750 g) maskarponės sūrio
1 indelis (1,5 indelio) karamelės (Rududu)

Sirupui:
150 ml (200 ml) paruoštos stiprios kavos
75 g (100 g) cukraus



Biskvitas:
Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską suberiame į vieną dubenį ir persijojame bent du kartus. Kitame inde cukrų ir vanilinį cukrų su sviestu išplakame iki purumo ir įmušame po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Viso sviesto masę plakame apie 5 min. Tuomet į sviesto masę supilame pusę miltų mišinio ir išmaišome su šaukštu ar mentele, bet ne mikseriu. Į pieną supilame ištirpintą kavą ir visą šį mišinį supilame į sviesto masę. Vėl lengvai išmaišome. Suberiame likusį miltų mišinį ir išmaišome. Kepimo formos dugną iklojame kepimo popieriumi ir išpilame į ją paruoštą tešlą. Kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu smeigtuku). Iškepusius biskvitus visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.

Kremas:
Šaukštu sumaišome rududu ir maskarpone sūrį (nenaudojame mikserio, nes kremas bus labai skystas).

Sulaistymas:
Užplikytą kavą be tirščių supilame į puodą, suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies verdame apie 15-20 min. (turėtų sumažėti kavos kiekis ir sirupas tapti tirštokas). Atvėsiname.

Surinkimas:
Pirmąjį biskvito lakštą gerai patepame į sirupą padažytu konditeriniu teptuku. Dedame 1/4 kremo, paviršių išlyginame. Ant viršaus dedame sekantį biskvitą, suvilginame jį ir vėl kremas ir taip kartojame, kol neliks biskvitų. Galiausiai torto  viršų ir jei norite šonus aptepame likusiu kremu ir palaikome šaldytuve mažiausiai apie 3 val. (geriausia per naktį), kad tortas sutvirtėtų. puošiame kaip širdis geidžia.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. laba diena. sitas rytoj idarba nepamaisytu.... bet turbut knistis reikes daug :)
    tai zemiau esantys sausainiai butu pats tas :):):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Su šiuo tortu yra ką nuveikti, bet progai pasitaikius, gal kada ir atkeliaus į darbą :)

      Panaikinti