2014 m. kovo 25 d., antradienis

Savaitgalio blynai

Patinka man savaitgalio rytas: vaikai keliasi kaip įprastą dieną (6 ryto), ateina į mūsų lovą, atsigula šalia, minutėle luktelį ir klausia: mama, ką šiandien valgysime pusryčiams?... Man pasiseka, jei abu nori to paties, nes kartais tenka gaminti ir trys patiekalus (dviem vaikams ir ... vyrui). Vieną iš savaitgalių išbandėme šiuos blynus (receptas iš knygos „Beatos virtuvė“), mums patiko.


2 kiaušiniai
2 valg. šaukštų cukraus
40 g lydyto sviesto
125 g miltų
¾ arb. šaukšelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
125 ml lieso naturalaus jogurto arba kefyro
½ arb. šaukštelio cinamono
aliejaus kepimui


Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymus ir su cukrumi išplakame iki baltumo. Įpilame lydyto, ataušusio sviesto, dar paplakame. Tada supilame jogurto ar kefyro, išmaišome. Mitus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Palaipsniui miltų mišinį dedame į kiaušinių masę, išmaišome. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų, palaipsniui įdedame juos į tešlą. Įpilame į keptuvę labai nedaug aliejaus ir kepame blynus iš abejų pusių.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą