2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Riešutėliai

Riešutėlių receptų internete yra tikrai nemažai. Kai įsigijau specialią keptuvę bandžiau gaminti pagal kelis, čia patalpinu receptą, kuris mums labiausiai patiko. Įdarą renkamės standartinį - virtą kondensuotą pieną, galima dar į vidų įdėti graikinį ar anakardžio riešutą, arba M&M saldainiuką, čia jau skonio reikalas. Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 60 riešutėlių.
P.S. Didžiausia problema man buvo kraštelių nupjovimas, nes iškeptos tešlos puselės greitai sukietėja, o pjaunant lūždavo. Visai neseniai puikią išeitį radau Beatos virtuvės laidoje: jas nutarkuoti su smulkia tarka. Riešutėliai gaunasi puikios formos.



Tešlai:
2 kiaušiniai
50 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
70 g bulvių krakmolo
apie 300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:
400 g virto kondensuoto pieno (Rududu)



Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakame. Įdedame grietinės, išmaišome. Plakdami plona srovele pilame ištirpintą svietą į kiaušinių masę. Atskirame inde sumaišome miltus su bulvių krakmolu ir kepimo milteliais, įberiame mišinį į kiaušinių masę ir geria išmaišome. Išminkome tešlą (turi vos vos lipti prie rankų). Kepame riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.
Riešutėlių puseles užpildome įdaru ir sulipiname jas.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą