2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Riešutėliai

Riešutėlių receptų internete yra tikrai nemažai. Kai įsigijau specialią keptuvę bandžiau gaminti pagal kelis, čia patalpinu receptą, kuris mums labiausiai patiko. Įdarą renkamės standartinį - virtą kondensuotą pieną, galima dar į vidų įdėti graikinį ar anakardžio riešutą, arba M&M saldainiuką, čia jau skonio reikalas. Iš nurodyto kiekio ingridientų man išeina apie 70 vnt. riešutėlių.


Tešlai:
2 kiaušiniai
50 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
70 g bulvių krakmolo
230 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:
800 g virto kondensuoto pieno (Rududu)



Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakame. Įdedame grietinės, išmaišome. Plakdami plona srovele pilame ištirpintą svietą į kiaušinių masę. Atskirame inde sumaišome miltus su bulvių krakmolu ir kepimo milteliais, įberiame mišinį į kiaušinių masę ir geria išmaišome. Tešla gausis ne skysta, bet ir neminkoma. Kepame riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.
Riešutėlių puseles užpildome įdaru ir sulipiname jas.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą