2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Naminiai mėsainiai

Šitą receptą radau Aušros tinklaraštyje ir esu labai dėkinga už receptą. Ilgai nelaukiau, pabandžiau pasigaminti pati. Patiko LABAI tiek man pačiai, tiek visiems ragavusiems :) Bandelės tiesiog tobulos, o į vidų galima sudėti ką tik norime ir mėgstame, ar tai kalakutienos kotletukus, ar vištienos, ar žuvies, ko tik širdis geidžia :)


Bandelėms:
7 g sausų mielių
300 ml pieno
1 kiaušinis
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
500 g miltų
15 g sviesto bandelių paviršiui patepti
sezamo sėklų paviršiui pabarstyti

Mėsos paplotėliams:
500 g maltos vištienos
1 mažas kiaušinis
4 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto manų kruopų
50 ml pieno
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui

Majonezui:
200 g majonezo
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
2 valg. šaukštų aliejaus
druskos ir pipirų
marinuotų agurkėlių

Ir dar:
šviežių salotų
plonai supjaustyto fermentinio sūrio (apie 200 g)
šaltai rūkytos kalakutienos krūtinėlės (apie 100 g)


Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame cukraus, druskos, įpilame aliejaus. Pakaitiname, ataušiname. Įdedame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Iš paruoštos tešlos suformuojame rutulį, apklojame rankšluosčiu ir  paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų (aš dedu į iki 30-400C įkaitintą orkaitę).
Pakilusią tešlą padalijame į 9 dalis, suformuojame rutuliukus,, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min. Pakilusias bandeles aptepame lydytu sviestu ir apibarstome sezamo sėklomis. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.


Iškepusias bandeles apklokite švaria skepeta (kad paviršius būtų minkštas) ir palikite, kad visiškai atvėstų.
Į maltą vištieną įmušame kiaušinį, suberkite manų kruopas, įdedame smulkinto česnako ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami, pamažu supilame pieną. Uždengiame ir padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui, kad išbrinktų.
Išplakame majonezą, įdedame citrinos sulčių, aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į paruoštą majonezą įmaišome smulkiai sukapotus marinuotus agurkėlius.
Paruoštą faršą padaliname į devynias lygesnes dalis (tiek, kiek turime bandelių), suformuokite apvalius maltinius, juos suplojame ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje. Kepame neilgai, bet karštai, tik kad perkeptų, bet netaptų sausi.


Mėsainiams bandeles perpjauname pusiau. Apatinę dalį plonai patepame majonezu, užklojame salotų, uždėkite vištienos paplotėlį, ant jo - plonai supjaustyto sūrio, ant jo – plonai pjaustytos rūkytos kalakutienos krūtinėlės, kurią gerai patepame majonezu ir uždengiame viršutine bandelės puse. (Mėgstantiems, galima padidinti salotų kiekį ir dar jų pridėti po viršutinės bandelės puse)


Skanaus!

2 komentarai:

  1. viskas super gavos tik kazi kodel sezamo seklos nukrito?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi nukrenta, bet tai skonio tikrai nesugadina. Galima bandyti bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir tada užberti sezamo sėklų, gal geriau laikysis, bet bus kietesnis bandelių viršus.

      Panaikinti