2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Saldainiai Ferrero Rocher

Ačiū visiems, kas buvote su manimi ir skaitėte įrašus. Su Šv. Kalėdom ir artėjančiaisiais Naujaisiais Metais! Laimingi tie, kurie kvėpuoja lengvai, džiaugiasi paprastai, galvoja laisvai ir jaučiasi reikalingi. Tad linkiu būti laimingais, linksmų švenčių, gerų metų, puikios sveikatos, nuoširdžių žmonių, tikrų draugų ir viso ko geriausio Jums bei jūsų artimiesiems.
Dabar dar keletą žodžių apie saldainius; jų gaminimo receptų internete yra daug, dariau pagal pirmą rastą Sonatinos tinklaraštyje. Ferrero Rocher saldainiai yra mano patys mėgstamiausi, todėl būtinai turėjau juos išbandyti. Gavosi tiesiog puikūs! Tikrai gaminsiu ne kartą. Tik sekantį kartą į tirpintą šokoladą įdėčiau smulkintų riešutų, vaizdas būtų panašesnis į tikrus Ferroro Rocher.


90 g riešutinių vaflių
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio Nutella kremo
100 g juodojo šokolado
50 g pieninio šokolado
1 valg. šaukšto bekvapio aliejaus

Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, nuvalome luobeles. Pasiliekame 40 sveikų riešutų, kuriuos dėsime į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapojame.
Vaflius susmulkiname tiesiog šakute, suberiame sukapotus riešutus, įdedame riešutinio kremo ir masę gerai išmaišome. Suformuojame rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldome šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje, įmaišome aliejaus, gausis vientisa lygi skysta masė. Saldainius po vieną merkiame į šokoladą, dedame ant folijos ir dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą